Deze 6 tips zullen zorgen dat je langer van je tablet geniet

Of het nu gaat om een Apple iPad of een Samsung Galaxy Tablet, het is de wens van een ieder om één te hebben. Kinderen, ouders en grootouders stappen er allemaal in – maar een tablet is niet alleen voor een korte tijd. In feite zou een betrouwbare tablet een goede paar jaar mee moeten gaan zonder fouten te ondervinden. In dit artikel krijg je 6 tips mee, om de levensduur van jouw tablet te verlengen. Met deze tips kun je langer van je tablet genieten.

  1. Schakel instellingen uit die niet echt een belangrijk doel dienen

Fancy-effecten kunnen behoorlijk belastend zijn. Dus, als je niet het type gebruiker bent die gek wordt op uitgebreide effecten en animaties, kun je het eenvoudig uit schakelen. Als je de ene weergavemodus liever hebt dan de andere (bijvoorbeeld Portrait over Landscape), kun je Auto-Rotate ook uitschakelen, vooral omdat het soms behoorlijk irritant is.

  1. Maak ruimte vrij

Wanneer je problemen ondervindt met de prestaties van jouw tablet, moet je eerst de lijst met geïnstalleerde apps nakijken. Als je bepaalde apps niet regelmatig gebruikt of als je tablet te veel games bevat, kunt je deze het beste gewoon de-installeren of verplaatsen naar een externe geheugenkaart om de snelheid van uw tablet te verbeteren.

  1. Houd je scherm schoon

Net als het scherm van jouw zakelijke telefoon, is het scherm van je tablet zeer gevoelig voor stof en vingerafdrukken. Wanneer er vuil opduikt en er te hard wordt gedrukt op het scherm, kan het simpel weg kapotgaan. Neem een schone microvezeldoek en veeg het vuil voorzichtig. Hier vind je de Ruimste keus tablethoesjes. Tablethoesje beschermt je tablet tegen een slag.

  1. Beveilig jouw tablet

Het nadeel van een meer open OS, zoals Android, is dat het de deur opent voor virussen. Om eerlijk te zijn, zou ik zeggen dat je minder kans loopt om malware te krijgen op je tablet dan je smartphone, maar als je het voorzichtige type bent, kan het geen kwaad om een beetje bescherming toe te voegen om je op zijn minst gerust te stellen.

  1. Installeer een bestandsbeheerder

Een van de grote voordelen van Android in vergelijking met iOS is het gemak waarmee je rechtstreeks toegang hebt tot je bestandssysteem. Download gauw de ES File Explorer. De app geeft je toegang tot elk bestand, elke map en alles dat daartussen opgeslagen is, niet alleen op de ingebouwde interne opslag van je tablet, maar ook alle SD-kaarten die je mogelijk hebt geïnstalleerd. ES File Explorer houdt jouw bestanden georganiseerd en toegankelijk. Een file manager is handig als je meer dan alleen apps op jouw tablet opslaat, zoals films, tv-programma’s, documenten enzovoort. Je kunt het ook gebruiken om bestanden rechtstreeks per e-mail te verzenden en te zoeken naar bestanden die je mogelijk hebt misplaatst.

  1. Regel de helderheid van het scherm

De nummer één oorzaak van het leeglopen van de batterij is het scherm van je tablet. Als je wilt voorkomen dat de batterij verspild wordt, moet je niet de volledige helderheid instellen. De helderheid van het scherm kan je heel gemakkelijk aanpassen. Zo loopt je batterij niet snel leegt en je kunt langer genieten van je tablet.